Sectia Clinica Cardiologie I

Contact:
Telefon: 021.319.30.51 – 60 int. 270.

Sectia Cardiologie I (Cardiologie Interventionala si Perioperatorie) din cadrul Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei a fost intemeiata in urma cu doua decenii  la initiativa dlui. Acad. Prof. Dr. Vasile Candea si sub conducerea dlui. Prof. Dr. Ion Tintoiu, ca o solutie integrativa a problematicii  bolilor cardiovasculare, fundamentata pe ideea  rezolvarii  acesteia in echipa  completa:  cardiologie clinica, cardiologie interventionala si chirurgie cardiovasculara.

Privind retrospectiv, putem afirma ca acest concept al unei clinici de cardiologie care sa abordeze patologia cardiovasculara dintr-o perspectiva interdisciplinara, a fost unul vizionar, intrucat dupa 20 de ani, ideea a devenit recomadare de practica medicala, ghidul actual de revascularizatie miocardica al Societatii Europene de Cardiologie impunand in anul 2010  necesitatea “cardio-echipei” (heart-team) compusa din cardiolog, interventionist si chirurg.

Cardiologii echipei noastre si-au dovedit în timp utilitatea si competenta, prin colaborarea cu chirurgii si interventionistii  gasindu-si in prezent  diagnostic si rezolvare  afectiunile valvulare, coronariene, ale aortei si vaselor mari, afectiunile congenitale ale adultului, patologia arteriala si venoasa.

Sectia Cardiologie I (Cardiologie Interventionala si Perioperatorie) din cadrul Centrul de Boli Cardiovasculare al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” avand totodata si  statul de Clinica de Cardiologie I a Facultăţii de Medicină – Universitatea Titu Maiorescu, asigura servicii medicale pentru  diagnosticul si managementul terapeutic al afectiunilor cardiovasculare: boli valvulare, coronariene, ale aortei si vaselor mari, afectiunile congenitale ale adultului, patologia arteriala, venoasa, precum si servicii de invatamant universitar si post-universitar pentru studentii si rezidentii aflati in pregatire sau in coordonarea clinicii.

Deasemenea, in cadrul sectiei se desfasoara activitate de cercetare medicala ca parte a proiectelor de cercetare individuala a medicilor clinicii, a unor proiecte desfasurate in regim de colaborare cu alte clinici din tara si strainatate precum si in cadrul studiilor clinice si registrelor nationale si internationale.

Personal:

_MG_4076 - Copy Sef Sectie:
Col. medic dr. Gheorghe Neagoe, medic primar cardiolog (CV);
_MG_4070 - Copy Sef Clinica:
Mr. medic dr. Silviu Ionel Dumitrescu, sef de lucrari, medic primar cardiolog, doctor in stiinte medicale (CV);
_MG_4083 Lt. col. medic dr. Ioana Raduta, medic primar cardiolog, doctor in stiinte medicale (CV);
_MG_4100 Lt. medic dr. Raluca Popescu, medic specialist cardiolog
  pcc dr. Ileana Hantulie, medic specialist cardiolog (CV)

Servicii medicale:
Sectia Cardiologie I (Cardiologie Interventionala si Perioperatorie), in colaborare cu celelalte structuri din cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, asigura urmatoarele servicii medicale:
– diagnosticul si tratamentul urgentelor cardiace;
– diagnosticul si evaluarea complexa a patologiei cardiovasculare cronice si stabilirea managementului terapeutic pe termen lung.

Pentru realizarea acestor obiective, pacientii internati in sectia Cardiologie I pot beneficia in cadrul Centrului de urmatoarele tipuri de explorari si manopere terapeutice:
– electrocardiograma de repaus, potentiale ventriculare tardive;
– ECG de efort;
– Holter ECG/24h;
– ABPM/24h;
– ecocardiografii (TTE, TEE, contrast, stress);
– ecografii vasculare;
– arteriografii ale tuturor teritoriilor arteriale, cateterism cardiac;
– dilatari coronariene pe artere native si by-passuri;
– dilatari de vase periferice;
– tratament interventional al cardiopatiilor congenitale;
– analiza tulburarilor de ritm si conducere, cardiostimulari temporare si permanente, studii electrofiziologice, ablatii.

Dotari:
Sectia Cardiologie I are in prezent 35 de paturi organizate in 7 saloane, 3 spatii dedicate diferitelor tipuri de explorari paraclinice pentru evaluarea non-invaziva a pacientilor si 3 spatii cu destinatie administrativa si pentru activitatile de educatie medicala si cercetare clinica. Sectia are ca dotari disponbile pentru explorarea non-invaziva ecocardiografe, electrocardiografe, echipamente pentru testarea ecg de efort si pentru monitorizarea pe 24 de ore a presiunii arteriale si a ritmului cardiac si este deservita de laboratorul de angiografie si cateterism cardiac pentru realizarea explorarilor invazive.

Adresa: Calea Plevnei nr. 134, Localitate: Sectorul 1, Bucuresti
Mijloace de transport:
Intrarea Dinicu Golescu dinspre Gara de Nord autobuze: 182, 282, 205, 133, 123, 178
Metrou statia Gara de Nord, Troleibuze: 93,62,71
Intrarea Calea Plevnei: autobuze 123, troleibuze : 93,62,71

Aparitii mass media:

Tratamentul intervenţional al stenozei aortice – implantarea percutană de proteză valvulară aortică (TAVI) – Maior medic sef de lucrari dr. Silviu Dumitrescu, medic primar cardiolog, doctor in stiinte medicale, Şef Clinică Cardiologie Intervenţională şi Perioperatorie, Centrul de Boli Cardiovasculare, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

Galerie foto:

Foto: Daniel Iancu