„Ceremonialul depunerii Jurământului militar consacră public hotărârea fiecăruia dintre dumneavoastră de punere necondiţionată în slujba intereselor comunităţii şi a intereselor României. Este un moment care, cu siguranţă, marchează viaţa fiecărui militar şi care va rămâne în inima tuturor celor care participă acum, la ceremonial.

Depunerea Jurământului este momentul în care obligaţiilor ce revin fiecărui cetăţean li se adaugă obligaţii noi, ce onorează şi înnobilează. Prioritatea interesului public, sacrificiul în beneficiul comunităţii, al Patriei devin de azi firescul vieţii de zi cu zi pentru fiecare dintre noi, cei care am ales să îmbrăcăm haina militară. În acelaşi timp, rostit azi, ecoul Jurământului militar răzbate dincolo de vremelnicii, dincolo de imediatul clipei, legându-l pe militar de spiritul ancestral al neamului românesc. Sub oblăduirea acestui spirit drumul va fi întotdeauna cel drept, va fi parcurs cu demnitate.

Jurământul militar îl depuneţi o singură dată în viaţă, dar trebuie să fiţi conştienţi că acest angajament nu este doar pentru o zi, pentru o lună sau pentru un an, este unul pe viaţă. Aduce cu sine responsabilităţi şi un statut în societate pe care trebuie să îl onoraţi. Imaginea fiecăruia dintre dumneavoastră, atât la locul de muncă, cât şi în societate în general, reprezintă imaginea Ministerului Apărării Naţionale. O instituţie care are nevoie de încrederea cetăţeanului, iar aceasta se construieşte cu efortul fiecăruia dintre dumneavoastră. Este un atribut care se câştigă greu şi se pierde repede. Din acest motiv, pe lângă cunoştinţele profesionale şi abilităţile practice pe care deja le aveţi, trebuie să aveţi o conduită morală fără cusur în comunitate şi în familie, iar integritatea să vă fie lege.

Respectaţi aceste repere pentru că societatea în care trăim astăzi este pe deplin conştientă de drepturile ei şi are aşteptări mari din partea dumneavoastră. Odată cu depunerea acestui jurământ trebuie să fiţi pe deplin conştienţi că dumneavoastră veţi fi în slujba societăţii şi nu invers. Aşadar, statutul pe care îl veţi dobândi vă oferă în special obligaţii – faţă de oameni, faţă de comunitate şi faţă de ţară. Am convingerea că fiecare a făcut această opţiune în cunoştinţă de cauză!

Vă felicit şi vă doresc mult succes în continuare!”

General maior medic Conferenţiar universitar dr. Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

2019-07-11-08-44-24

Picture 1 of 206

Foto: Daniela Gheorghe şi Daniel Iancu

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support