“Deși cariera dumneavoastră a început sub auspiciile unei incertitudini legată de data organizării examenului de rezidențiat, iată că emoțiile s-au spulberat și ați ajuns să vă vedeți visul cu ochii și anume acela de a face primii pași în relația cu cei care vă vor fi mentori și, mai ales, cu pacientul.

Ce aș putea să vă spun acum, la început de drum, decât să vă alegeți specialitatea în cunoștiință de cauză și cu tot sufletul, să vă îndemn să fiți apropiați de cei care vă vor îndruma, să fiți receptivi la toate cursurile pe care le vom organiza în Spitalul Militar Central, interdisciplinar, pe teme generale, de interes pentru rezidenții din toate specialitățile, axate în mod special pe urgențe în practica medicală curentă.
 
Dincolo de dreptul de a învăța, alături de cei mai buni profesioniști, de infrastructura tehnică pe care v-o punem la dispoziție, cerem de la voi să deslușiți tainele comunicării și să puneți bazele serioase ale acestei științe, pentru că un profesionist adevărat pentru a vindeca trebuie să știe cum să creeze acele punți de încredere fără de care actul medical performant nu se poate materializa. Tot din zona de comunicare, Revista de Medicină Militară, publicație științifică indexată în baze de date internaționale, așteaptă ca, în paginile sale, să găzduiască articole de specialitate, care să genereze reacții în mediul postuniversitar și academic, fie că vorbim despre planul intern, cât, mai ales, de cel internațional.
 
Pentru a susține eforturile învățământului medical românesc, Spitalul Militar Central și-a asumat achiziționarea, pentru început, a unui simulator medical pe care să puteți pune în practică o serie de cunoștiințe teoretice și manevre care țin de domeniul medicinei de urgență, dar și cele de bază privind evaluarea și monitorizarea funcțiilor vitale.
 
Intarea în vigoare, la data de 11 decembrie 2019, a Ordonanței de Urgență a Guvernului României nr. 74/ 2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finațarea rezidențiatului, precum și pentru completarea Legii nr. 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătății, a însemnat repartizarea, de către Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, a unui număr de 159 de medici rezidenți de anul I, pe aproape toate specialitățile medicale” – General maior medic Conferențiar universitar dr. Florentina Ioniță-Radu, comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”

IMG_1263

Picture 1 of 78

 
Foto: Daniela Gheorghe
 
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support