Sistemul robotic de reeducare a mersului cu bandă rulantă şi sistem dinamic de susţinere a greutăţii corporale şi Sistemul integrat pentru terapia mâinii, braţelor, degetelor şi evaluarea tulburărilor de statică sau dinamică vertebrală, educarea psihomotricităţii sunt dotate cu soft-uri IT care asigură parametrii motrici adecvaţi şi individualizaţi pentru derularea procedurilor medicale, contribuind la recuperarea rapidă şi eficientă a deficitelor.

Sistemul robotic de reeducare a mersului cu bandă rulantă şi sistem dinamic de susţinere a greutăţii corporale este un exoschelet pentru mers cu acţionare electrică, controlată de un computer, cu rolul de a asista, pe o banda rulanta, durata, amplitudinea si efecienţa antrenamentului.

Exoscheleţii pentru mers sunt prevăzuţi cu un dispozitiv de acţionare pentru articulaţia şoldului şi unul pentru articulaţia genunchiului. Acesta susţine deplasarea prin mers, cu ghidarea picioarelor pacientului pe baza unui tipar fiziologic al mersului, cu posibilitatea de a opta pentru nivelul de susţinere al greutăţii corpului. El imbină avantajele ortezelor robotizate cu metode avansate de feed-back prin intermediul aplicaţiilor realităţii virtuale.
Recuperarea neuromotorie de succes trebuie să respecte anumite principii, dintre care amintim: să fie o recuperare funcţională, necesită participarea activă din partea pacientului, mişcările să fie iniţiate de pacient, exersarea intensă cu număr mare de repetiţii şi engrame motorii, motivaţia pacientului pentru execuţia actului motor.
Unul din principalele obiective ale recuperării neurologice este redobândirea abilitaţii de mişcare ale pacientilor care au suferit: Accidente vasculare cerebrale (hemiplegii, hemipareze); Traumatisme vertebro-medulare; Traumatisme cranio-cerebrale; Endoproteze; Boli degenerative al articulaţiei picioarelor; Atrofie musculară; Scleroza multiplă; Paralizie cerebrală; Boala Parkinson; Boala Lyme (borelioză); Slabiciune musculara post imobilizare etc..

Cele mai importante beneficii se obtin atunci cand terapia robotizata este asociata cu terapie clasica de recuperare alaturi de medicatia recomandata. Parcurgerea unui proces de recuperare cu sistemul robotic de reeducare a mersului cu bandă rulantă şi sistem dinamic de susţinere a greutăţii corporale are efecte de îmbunăţire a independenţei mersului, tonusului muscular, vitezei de mers, mobilităţii şi spasticităţii, toate acestea având ca obiectiv creşterea calităţii vieţii.

Sistemul integrat pentru terapia mâinii, braţelor, degetelor şi evaluarea tulburărilor de statică sau dinamică vertebrală, educarea psihomotricităţii reprezintă soluţia integrată pentru evaluarea şi terapia bilaterală a membrelor şi a coloanei vertebrale. Sistemul oferă o mare varietate de opţiuni de terapie interactivă, bilaterală pentru pacienţii cu afecţiuni locomotorii, cauzate de deficienţe neurologice şi ortopedice ale extremităţilor superioare şi inferioare. Progresul terapiei este înregistrat şi se poate urmări de către terapeut.

Programele de evaluare incluse în software-ul tyroS, cum ar fi indicele de control al forţei (Force Control Index), precum şi gama variată de jocuri terapeutice sunt deosebit de motivante. Pe de o parte datorită faptului că progresul terapeutic este uşor de urmărit şi realizările atinse sunt clar vizibile cu Pablo. Pe de altă parte, jocurile sunt distractive.

Nici un rezultat nu se pierde, ci toate sunt înregistrate şi pot fi accesate în orice moment. Terapeutul are control deplin: el poate ajusta setările de dirijare şi nivelurile de dificultate a jocurilor. Acest lucru garantează o terapie la limita maximă a performanţei pacientului. Feedback-ul audiovizual şi tactil asigură concentraţie maximă şi o motivaţie crescută.

Contact Secţia Recuperare. Medicină fizică şi Balneologie II: 021/ 319.30.51 – 60, int. 203.
Programări consultaţii: luni – vineri, între orele 07.30 – 15.30.
Consultaţii pentru programare internare: luni – vineri, între orele 12.00-14.00.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support