Urmare la interpelările unor reprezentanţi mass media privind acuzaţia lansată în spaţiul public, de către un reprezentat al unei asociaţii, legată de probitatea morală şi profesională a unui angajat al unităţii noastre, pentru o bună şi corectă informare a opiniei publice, vă comunicăm următoarele:

Mihai Teodor Dumitrache a fost angajat prin concurs la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Carol Davila” în cadrul Centrului de Boli Oncologice/ Secţia Radioterapie, începând cu anul 2015. Acesta deține titlul de doctor în Fizică, este expert în fizică medicală și este și coordonator grup fizicieni medicali.  

Mihai Teodor Dumitrache deţine de asemenea, permis nivel 3 emis de CNCAN pentru expert fizică medicală (domeniul radioterapie), permis nivel 2 emis de CNCAN pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear (AP, SI), precum și autorizație de liberă practică emisă de Ministerul Sănătății (fisier pdf. CV), (fisier pdf. Permis nivel), (fisier pdf. OMS-127 din 2018-privind-aprobarea-componenței-nominale-a-Comisiei-de-oncologie).

Domnul Dumitrache a îndeplinit toate criteriile pentru participarea la concurs ( fisier pdf NORME PRIVIND EXPERTUL IN FIZICA MEDICALA APROBATE PRIN ORDINUL COMUN NR. 1272 din 17.10.2006 AL MINISTRULUI SANATATII PUBLICE SI NR. 266 din 09.10.2006 AL PRESEDINTELUI COMISIEI NATIONALE PENTRU CONTROLUL ACTIVITATILOR NUCLEARE (NSR-38), PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL PARTEA I NR. 906 din 07.11.2006)și a depus la dosarul de concurs toate documentele cerute. Condițiile stabilite, prin procedura de concurs pentru ocuparea funcției de expert în fizică medicală fizician medical au fost următoarele:

CONDIŢII SPECIFICE PENTRU FUNCTIA DE EXPERT ÎN FIZICĂ MEDICALĂ:

 1. Condţii specifice obligatorii:
 • Diploma de licenţă în fizică medicală/fizică sau echivalent (matematica, informatica, chimie fizica, inginerie electronica, electrica sau mecanică);
 • Diploma de master în fizică medicală (biofizica medicala) sau adeverinta care sa ateste absolvirea unui program de master in fizica medicala (biofizica medicala) – examen de dizertaţie susţinut şi promovat;
 • Autorizatie de liberă practică emisă de Ministerul Sanatatii/Directia de Sanatate Publica (DSP) – valabilă;
 • Permis de exercitare nivel 3 – emis de CNCAN,valabil, pentru domeniul radioterapie;
 • Curs de radioprotectie postuniversitar, nivel 3, domeniul – fizica de radioterapie, avizat CNCAN;
 • minim 3 ani vechime ca fizician medical.
 1. Condiţii specifice suplimentare (optionale):
 • Diplome/certificate de participare cursuri de profil pentru radioterapie (ESTRO, IAEA, EFOMP etc), in concordanta cu dotarea din laboratorul de terapie cu energii inalte al Sectiei de Radioterapie.

De asemenea, Mihai Teodor Dumitrache este membru al:

 • AAPM (The American Association of Physicists in Medicine, din 2017)
 • Comisia de Oncologie a Ministerului Sanatatii OMS nr. 127/29.01.2018 (2017-prezent)
 • Membru in Grup Tehnic de Lucru al Ministerului Sanatatii pentru Radioterapie OMS nr.
 • 395/01.04.2015 (2015-prezent) pentru proiectul “Health Sector Reform – Improving Health
 • System Quality and Efficiency Project” (Ministry of Health – World Bank – IBRD 8363-RO) (2015-prezent)
 • Societatii Fizicienilor Medicali din Romania (din 2014)
 • ESTRO (European Society for Radiotherapy and Oncology, din 2010)
 • Societatii Romane de Radioterapie (din 2010).

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” a analizat toate informaţiile difuzate, în spaţiul public, de către această persoană fizică, date aflate în contradicţie flagrantă cu realitatea şi starea de fapt, care au adus grave prejudicii de imagine atât unităţii noastre, în ansamblul său dar şi cadrelor medicale care îşi desfăşoară activitatea în acest sistem, sens în care ne vom adresa instituţiilor abilitate pentru a solicita tragerea la răspundere pentru infracțiunile săvârșite, respectiv: nerespectarea prevederilor legislației în vigoare în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, a dreptului la imagine aşa cum este el consfinţit în Noul Cod Civil, precum şi pentru săvârșirea  unor infracţiuni, după cum urmeză:  fals în înscrisuri sub semnatură privată, faptă prevazută şi pedepsită de art. 302 din Codul de Procedură Penală şi infractiunea de uz de fals, reglementată de art. 323 din Codul de Procedură Penală.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support