Laborator Medicină Nucleară: 021/319.30.51 – 60:

int. 489 (Medicina Nucleara);

int. 669 (Ecografie);

0787.30.12.62 şi e-mail: petct@scumc.ro (PET-CT).

Departamentul de Medicina Nucleara a fost infiintat in anul 1977 in cadrul Spitalului Militar Central. A fost unui dintre primele laboratoare de Medicina Nucleara infiintate in Romania.

Dupa anul 1992 cand specialitatea Medicina Nucleara a fost recunoscuta ca specialitate independenta, Laboratorul de Medicina Nucleara a devenit centru de pregatire al rezidentilor in acesta specialitate, sub indrumarea prof. dr Ioan Codorean.

Istoria Societatii Romane de Medicina Nucleara constituie subiectul unei carti publicata de catre Asociatia Europeana de Medicina Nucleara in anul 2012, in coordonarea a doua mari personalitati ale medicinei nucleare europene: prof. Emilio Bombardieri  – Institutul de Oncologie din Milano si, respectiv dr. Savvas Frangos – Centrul de Oncologie din Nicosia, Cipru, Secretar al Asociatiei Europene de Medicina Nucleara. Capitolul dedicat Medicinei Nucleare din tara noastra a fost scris de catre prof. Codorean alaturi de dr. Catalin Mazilu, dr. Raluca Mititelu care activeaza si in prezent.

“History of the Romanian Society of Nuclear Medicine”; Chapter III – “Evolution of Nuclear Medicine in Europe” in: Nuclear Medicine: Fusing the ideas of Democritus and Hippocrates, 25 years of EANM; EANM Publisher, Vienna 2012, ISBN 978 3 902 785 08-4.

In prezent Seful Laboratorului de Medicina Nucleara este Delegat National la Asociatia Europeana de Medicina Nucleara. Dr. Raluca Mititelu este Presedinta Societatii Romane de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara.

Laboratorul de Medicina Nucleara efectueaza scintigrafii pentru pacientii internati in spital, in regim ambulatoriu, contra-cost la pacientii neinternati care au solicitare/indicatie parafata de medicul curant, precum si ecografii conform listei de procedure.

De asemenea in cadrul laboratorului se efectueaza administrare controlată de izotopi pentru terapie radionuclidică  – 89-Sr pentru terapia paliativa a durerii din metastazele osoase.

Activitatea in cadrul Laboratorului se desfasoara conform normelor de radioprotectie legale in vigoare si Programului Operational de radioprotectie aprobat.