Centrul integrat de medicina nucleara

Info Pregatire_pacient_PET-CT pdf.

_MG_6258Miercuri, 21 februarie 2018, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) a inaugurat Centrul integrat de medicină nucleară, cel mai performant din Europa, la acest moment, în depistarea afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice.

Proiectul, implementat de conducerea SUUMC, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, a avut ca obiectiv dezvoltarea unei infrastructuri medicale unitare, prin asocierea unitară a investigaţiilor PET CT cu SPECT CT, capabilă să asigure servicii de diagnostic de înaltă specialitate şi performanţă, la standarde europene de calitate, siguranţă şi securitate a pacientului.

Construcţia şi dotarea Centrului integrat de medicină nucleară au presupus alocarea de fonduri substanţiale, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la suma de 4.368.006,86 euro cu TVA, în care au fost prevăzute şi costurile necesare programelor de pregătire şi supra-specializare a personalului medical implicat.

La acest moment au fost finalizate toate procedurile necesare pentru începerea activităţii medicale de diagnostic, în sensul că au fost obţinute avizele de specialitate de la Direcţia de Sănătate Publică şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

_MG_6298De serviciile medicale oferite de investigaţia SPECT CT vor beneficia toţi asiguraţii din sistemul public de sănătate, urmând ca, ulterior includerii SUUMC în Subprogramul de monitorizare a evoluţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice prin PET CT, derulat în cadrul Programului Naţional de Oncologie, să fie decontată şi această investigaţie. Menţionăm că unitatea noastră a înaintat documentaţia necesară pentru includerea PET CT-ului în lista serviciilor medicale oferite de SUUMC şi decontate de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Pentru programări vă puteţi adresa la numărul de telefon 021.319.30.79, 0787.30.12.62 şi e-mail: petct@scumc.ro.

 

Galerie multimedia:

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next
Dr. Raluca Mititelu este Șeful Laboratorului de Medicină Nucleară, Delegat Național la Asociația Europeană de Medicină Nucleară, președintele Societății Române de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară din România. Invitată la Interviurile DC Medical, ea a vorbit despre Medicina Nucleară, o ramură mai puțin cunoscută, dar care permite diagnostic și tratament cu ajutorul unor dispozitive performante.

  1. Investigatia PET – CT cu 18F-FDG in oncologie
  2. Emisiunea “România 2050” din data de 01.12.2017 – O noua intalnire cu doamna dr. Raluca Mititelu despre editia 2017 a Simpozionului International organizat de Societatea Romana de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara.
  3. Vocea medicului specialist din Spitalul Militar Central: Medicina nucleara
  4. Vocea medicului specialist din Spitalul Militar Central: Scintigrafia renala dinamica
  5. Vocea medicului specialist din Spitalul Militar Central – Pseudochistul de pancreas migrat in mediastin
  6. Medicina nucleară în România: tendințe, avantaje, opreliști