Heart Team, echipa de specialiști în boli cardiovasculare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila au dezvaluit, la Interviurile DC Medical, care este circuitul pacientului într-o clinică de specialitate: cum ajunge la medicii specialiști, ce analize și investigații i se fac, cine și când ia decizia ca pacientul să fie operat și ce operații se pot face.

Dr Sebastian Botezatu, coordonatorul compartimentului de angiografie, Dr Dragoș Săvoiu, coordonatorul Compartimentului de terapie intesivă pentru pacienții coronarieni, Dr Tudor Păduraru, coordonatorul Departamentului de Terapie Intensivă și Dr Liviu Stan, medic primar chirurgie cardiovasculară, toți patru membri ai unui Heart Team de la Clinica de Boli Cardiovasculare a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, au fost invitații Interviurilor DC Medical de miercuri, 14 august 2019.

Prin ce trece un pacient în Clinica de Boli Cardiovasculare
Cei patru specialiști au explicat, completându-se unul pe celălalt, care este de fapt circuitul unui pacient într-o astfel de clinică. Pornind discuția de la momentul în care pacientul intră pe ușa clinicii, fie că vine cu trimitere de la medicul de familie, fie că ajunge aici în urma unui eveniment cardiac.
Apoi, s-a vorbit de analize și investigații care i se fac, despre cum este „gândit” cazul său în cadrul acestui Heart Team – în fapt o echipă de specialști în boli cardiovasculare, fiecare având supraspecializarea sa – apoi când este operat și ce tipuri de operații se fac în România pacienților cu boli cardiovasculare, și, nu în ultimul rând, despre cum se recuperează cei care au trecut prin astfel de evenimente. Un capitol aparte a fost, evident, și prevenția bolilor cardiovasculare.

A fost o emisiune educativă, menită să ne facă să înțelegem rostul pe care fiecare specialist îl are în analiza unui caz, despre modul în care este „judecat” sau „cântărit” un pacient până când se pune un diagnostic și se decide un tratament sau o operație.

Emisiunea a fost transmisă miercuri, 14 august, de la ora 16.00, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC Medical.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support