Sectia Cardiologie I (Cardiologie Interventionala si Perioperatorie) din cadrul Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei a fost intemeiata in urma cu doua decenii la initiativa dlui. Acad. Prof. Dr. Vasile Candea si sub conducerea dlui. Prof. Dr. Ion Tintoiu, ca o solutie integrativa a problematicii bolilor cardiovasculare, fundamentata pe ideea rezolvarii acesteia in echipa completa: cardiologie clinica, cardiologie interventionala si chirurgie cardiovasculara. Privind retrospectiv, putem afirma ca acest concept al unei clinici de cardiologie care sa abordeze patologia cardiovasculara dintr-o perspectiva interdisciplinara, a fost unul vizionar, intrucat dupa 20 de ani, ideea a devenit recomadare de practica medicala, ghidul actual de revascularizatie miocardica al Societatii Europene de Cardiologie impunand in anul 2010 necesitatea “cardio-echipei” (heart-team) compusa din cardiolog, interventionist si chirurg.

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Cardiologii echipei noastre si-au dovedit în timp utilitatea si competenta, prin colaborarea cu chirurgii si interventionistii gasindu-si in prezent diagnostic si rezolvare afectiunile valvulare, coronariene, ale aortei si vaselor mari, afectiunile congenitale ale adultului, patologia arteriala si venoasa. Sectia Cardiologie I (Cardiologie Interventionala si Perioperatorie) din cadrul Centrul de Boli Cardiovasculare al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” avand totodata si statul de Clinica de Cardiologie I a Facultăţii de Medicină – Universitatea Titu Maiorescu, asigura servicii medicale pentru diagnosticul si managementul terapeutic al afectiunilor cardiovasculare: boli valvulare, coronariene, ale aortei si vaselor mari, afectiunile congenitale ale adultului, patologia arteriala, venoasa, precum si servicii de invatamant universitar si post-universitar pentru studentii si rezidentii aflati in pregatire sau in coordonarea clinicii.

Deasemenea, in cadrul sectiei se desfasoara activitate de cercetare medicala ca parte a proiectelor de cercetare individuala a medicilor clinicii, a unor proiecte desfasurate in regim de colaborare cu alte clinici din tara si strainatate precum si in cadrul studiilor clinice si registrelor nationale si internationale. 

Video realizat de col. Oana Ciobanu și Daniel Iancu

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support