Ediţia din anul 2014

 

 

 

În perioada 8 – 11 octombrie 2014, s-a desfășurat cea de-a 33-a Săptămână Medicală Balcanică și Zilele Spitalului Universitar de Urgență Militar Central București „Dr. Carol Davila”, având ca tema “Interdisciplinaritate și actualități în medicina balcanică”.

Acțiunile științifice au fost organizate de Secția Română a Uniunii Medicale Balcanice în colaborare cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central, Societatea Română de Chirurgie de Urgență și Traumatologie, și Comitetul Balcanic de Medicină Militară. Evenimentul va fi precedat de o serie de cursuri precongres.

În cadrul Congresului au fost abordate teme științifice precum urgențele medicale, chirurgicale, traumatologice, medicină militară de urgență în situații de criză, problemele medicinei balcanice, sănătate publică etc.

Evenimentul a fost o oportunitate unică pentru medicii de diverse specialități din țările balcanice (România, Grecia, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria, Turcia), reprezentanți ai Academiei de Medicină a Franței, lideri de opinie, reprezentanți ai medicinei militare balcanice, ai industriei farmaceutice, ai sistemelor de sănătate, de a discuta cele mai recente inovații în diagnosticul, tratamentul și prevenția afecțiunilor medico-chirurgicale în țările balcanice. Pe durata  a 4 zile, experți din diferite domenii științifice au discutat problemele medicinei din regiune în cadrul cursurilor, conferințelor, simpozioanelor şi workshop-urilor.

Link-ul către evenimentul Premiile Medicinei Militare din România pentru anul 2014