Stimaţi colaboratori, dragi colegi şi prieteni, 

Ne apropiem cu paşi repezi de linia de start a maratonului ştiinţific naţional, cunoscut sub numele de Conferinţa Anuală a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Încă de la început, de la stadiul de proiect al evenimentului, ne-am dorit ca acesta să fie unul flexibil dar coerent, puternic ca mesaj instituţional dar sensibil şi reprezentativ pentru preocupările, misiunea şi valorile medicinei militare. Iată de ce, acum,  aflaţi la cea de-a IX- a ediţie a manifestării ştiinţifice, putem vorbi despre o formă solidă de cooperare şi dialog între experţii din domeniul medical, militar şi civil şi partenerii noştri din mediul academic şi universitar.

Alături de colaboratorii tradiţionali, ne propunem, şi în acest an, să organizăm un eveniment de excepţie, capabil să ilustreze, într-o manieră definitorie, standardele actuale de performanţă ale colectivului nostru dar şi obiectivele pe care dorim să le îndeplinim, pe termen scurt şi mediu. Spre deosebire de alte manifestări ştiinţifice consacrate, Conferinţa Naţională Zilele SUUMC aduce alături, în primul rând, colegi din structurile Ministerului Apărării Naţionale, dar şi pe cei din instituţii similare, din cadrul sistemului de securitate naţională.

Dacă anul trecut, tematica abordată a adus după sine o serie de noutăţi medicale, susţinute de prezentare unor abordări diagnostice şi terapeutice recente, de mare perspectivă pentru îngrijirea pacientului, anul acesta Conferinţa îşi propune să vină cu un suflu nou, prin amplificarea şi fundamentarea noilor concepte aplicate în medicina modernă, concepte care vor fi dezbătute în cadrul meselor rotunde, cursurilor, workshop-urilor, sesiunilor interactive şi prin transmisii în direct.

Ca în fiecare an, ne bucurăm să avem alături de noi, în calitate de conferenţiari, lideri de opinie atât din medicina românească cât şi din străinătate, dar şi colegi mai tineri, care au reuşit să se impună, prin expertiza lor, în sfera preocupărilor academice şi ştiinţifice.

Nu aş vrea să închei înainte de a-mi exprima speranţa că toate cele prezentate mai sus, dar şi istoricul relaţional dintre noi sunt argumente solide, care să vă determine să vă modelaţi programul, astfel încât să puteţi onora invitaţia de a participa la acestă suită de evenimente ştiinţifice, pentru a crea, împreună, un nou moment de referinţă pentru medicina românească.

General maior medic Conferențiar universitar dr. Florentina IONIȚĂ-RADU,
Președinte al Conferinței,
Manager general al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”

Mai multe date gasiti la adresa www.zilelesuumc.ro

Video realizat de Col Oana Ciobanu şi Daniel Iancu

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support