Remus Nica este medic primar – chirurgie generală și oncologică la Spitalul Militar Central din București. Specializarea sa este chirurgia cancerului de sân, un domeniu în care operează de mulți ani cu succes și unde a redat viață și speranță multor femei.
Spune des că este un om iubit de Dumnezeu, dar și el iubește oamenii și crede cu toată convingerea că datoria sa este să facă bine aici, în România, în locul în care s-a născut și care i-a dat atât de mult.
Consideră că educația pacientului este elemental-cheie prin care vom putea ridica nivelul de sănătate al populației din România.
Este membru al Societății Americane de Chirurgie a Cancerului de sân și al Societății Române de Chirurgie.
Dar, în același timp, este și violonist în Orchestra Mondială a Medicilor, precum și în Orchestra Națională a Medicilor. Susține multe concerte pe scena Ateneului Român, în țară și în străinătate. Acest lucru se datorează faptului că prima sa pasiunea a fost vioara, pe care a studiat-o încă din primii ani de viață.
Astfel, medicul – violonist Remus Nica își împarte viața între sala de operații și sala de concert, aducându-le alinare pacienților săi prin mânuirea cu măiestrie a bisturiului, în aceeași măsură în care le aduce alinare spectatorilor săi prin mânuirea cu delicatețe a arcușului.

Emisiunea DRUMUL SUCCESULUI, realizată și prezentată de EMA PENDIUC aduce în prim plan o serie de interviuri-document cu personalităţi remarcabile din România, care au deja certitudinea succesului. Este difuzată, în fiecare vineri, de la ora 18:30, pe TVR 1 şi TVR HD, dar poate fi umarita si online, in direct, pe tvrplus.ro . De asemenea, este difuzată și pe TVR Moldova si TVR Internațional.
Realizatoarea emisiunii, Ema Pendiuc îi provoacă pe invitaţii săi la o confesiune despre performanţă, despre drumul parcurs până la succes, cu staţii, aşteptări, înfrângeri sau poveşti despre propriile bătălii câştigate.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support