Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

La sfârșitul acestei săptămâni, respectiv în zilele de 16 și 17 noiembrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 15.00, în holul Ambulatoriului integrat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila” se va demara Campania de testare gratuită pentru Hepatita C.

Evenimentul se va desfășura și săptămâna viitoare, în zile de marți, miercuri și joi (19, 20 și 21 noiembrie), în intervalul orar 15.00 – 19.00.

Campania se adresează tuturor categoriilor de asigurați din sistemul public de sănătate, organizatorii dorind, în mod special, să atragă în programul de screening pentru Hepatita C, în afara categoriei considerate cu risc (cadre medicale, pacienți transfuzați, persoane cu multiple intervenții chirurgicale și stomatologice etc.), populația activă, a cărei program zilnic de lucru nu le permite realizarea investigațiilor specifice.

Serviciile oferite de Campania noastră sunt următoarele:

  • efectuarea testelor rapide de screening pentru hepatita C;
  • în situația în care, testul rapid este pozitiv, pacientul este preluat în evidența specialiștilor Secției Clinice Gastroenterologie, pentru continuarea investigaților și stabilirea conduitei terapeutice ulterioare.

La nivel global, Hepatitele virale reprezintă o problemă de sănatate care afectează, în fiecare an, milioane de persoane iar, datorită dizabilităților produse și a numărul crescut de decese înregistrate, aceasta are un impact negativ asupra indicatorilor economico-financiar și sociali, punând sub semnul întrebării eficiența strategiilor de dezvoltare durabilă a fiecărei țări.

Iată de ce, parteneriatul nostru cu Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie, în cadrul Programului HEP C ALERT, își propune elaborarea și implementarea Planului comun de acțiune privind micro-eliminarea Hepatitei virale de tip C în România.

Împreună putem învinge! Efectuează testele de screening pentru Hepatita C!

Galerie foto:

IMG_9622

Picture 1 of 127

Foto: Daniela Gheorghe și Daniel Iancu

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support