1. De ce medic?
  Nu cred ca am ales sa fiu medic, dar cu siguranta am fost de acord. Responsabil cu decizia luata a fost Labirintul vietii care m-a dus din ce in ce mai aproape de ceea ce cred ca trebuia sa fie.

 

 1. Ce v-a determinat sa alegeți chirurgia, domeniu care este greu de abordat?
  Nu am stiut, cand am ales specialitatea obstetrica-ginecologie, ca am sa fac chirurgie ginecologica. Am fost convinsa ca ma voi ocupa de nasteri si ca voi fi utila pacientelor care vor deveni mame. Labirintul vietii nu a fost de acord si a hotarat ca nu voi avea nicio tangenta cu aceasta ramura a meseriei mele.

 

 1. La ce ati renuntat pentru a face performanta si cat de greu a fost sa fi recunoscuta de colegi?
  Nu consider ca am facut sacrificii. Am facut ce trebuie sa faci ca sa poti desfasura activitatea profesionala in conditii de normalitate.

 

 1. Cum este sa traiesti intr-o lume considerata ca fiind exclusivista?
  Nu consider ca traiesc intr-o lume exclusivista. Este o lume ca oricare alta, cu reguli, cu oameni care te impresioneaza, cu oameni care nu te impresioneaza.

dr.-Mariana-Serban-post2

Picture 1 of 20

 1. Cum ati reusit sa va gasiti acel echilibru pentru a putea fi, in acelasi timp, mama, copil, soție si medic?
  Echilibrul intre viata personala si viata profesionala este o problema delicata si timpul pe care il acorzi fiecarei sectiuni depinde foarte mult de sprijinul familiei si al colegilor. Apartenenta la un colectiv si sentimentul ca sunt umar la umar cu colegii mei m-a ajutat de multe ori in momentele dificile. De fapt, colectivul in care lucrez este a doua familie.

 

 1. Daca ar fi sa dați doar un exemplu de experienta care v-a marcat, care ar fi acesta?
  Experiente care au marcat cursul vietii profesionale sunt nenumarate. Nu pot sa mentionez una sau alta – ar fi incorect – toate insa m-au imbogatit sufleteste si m-au facut sa fiu produsul finit de astazi.

 

 1. Daca ar fi sa o luati de la capat ce ati schimba?
  Daca ar fi sa o iau de la capat, cred ca Labirintul si-ar spune cuvantul.

Dr. Mariana Şerban, medic primar Obstetrică-Ginecologie, supraspecializare Chirurgie oncologica, competente în: Ecografie genitală; Chirurgie laparoscopica ginecologica si Colposcopie

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support